Az Antinori-család több, mint 600 éve foglalkozik borkészítéssel, amióta Giovanni di Piero Antinori 1385-ben belépett a firenzei borászok céhébe. Eddig 26 generációt felvonultató történelmük során a család mindvégig a tradíció és a termőföld iránti tisztelettől vezérelve végezte a munkáját. Ez a nemes konzervativizmus sosem fogta vissza az Antinorik kreativitását, azt a képességüket, hogy akár forradalmi újításokat is alkalmazzanak borászataikban. Ahogyan Piero Antinori szokta mondani: „az ősi gyökerek fontos szerepet kapnak filozófiánkban, de soha nem tartottak vissza minket a megújulástól”. Napjainkban Piero Antinori márki a cég igazgatója, akit három lánya, Albiera, Allegra és Alessia segít munkájában. A márki folyamatos kutatásokat végez szőlőterületein és pincészeteiben az Olaszországban őshonos és a nemzetközi klónok válogatásával, a termesztési és az erjesztési módszerekkel, a hordókkal és a palackos érleléssel, vagy a hagyományos és modern borkészítési technikákkal. A cél mindig az, hogy a borok minél mélyebbek, kifinomultabbak és piacosabbak legyenek. A borbirodalom külhoni tartományaiban mindenhol a helyi fajták, stílusok, ízek és tradíciók megtartásával készíti termékeit.

A másik meghatározó tulajdonos, a Mazzei-család egyik ősét, Ser Lapo Mazzeit a Chianti név atyjának nevezik, hiszen az ő nevéhez fűződik az első olyan hivatalos dokumentum (egy általa aláírt és 1398. december 16-án kelt kereskedelmi szerződés), amely a Chianti nevet említi. A család legjelentősebb birtoka Fonterutoli, amely 1435. óta mind a mai napig, 24 generáción keresztül apáról fiúra öröklődik. A család másik jelentős személyisége Filippo Mazzei (1730-1816), aki Thomas Jefferson, a későbbi elnök meghívására utazott az Egyesült Államokba. Az általa telepített szőlők képezték Virginia első szőlőültetvényeit. Ezekre a tradíciókra támaszkodhat a bátaapáti Tűzkő Birtok is.