A vörösbor 3 áldásos egészségügyi hatása

Ha kedveled a vörös nedűt, számos egészségügyi problémát megelőzhetsz. Tudd meg, mértékletes fogyasztása milyen előnyökkel bír.
Tovább

Bor és az étel kapcsolata

Nincs olyan általános szabály, amely minden esetben alkalmazható lenne a következő kérdésre: „milyen bort válasszunk az adott ételhez?”. Minden esetben az a legfontosabb, hogy a bor az étellel kiegészítsék egymást és együtt egy kiegyensúlyozottabb, tökéletesebb ízt...
Tovább

Borválasztás a „vasárnapi” menühöz! Mit válasszunk a leveshez?!

Talán Magyarország borászati hagyományából adódóan, sokunk életének szerves részévé vált a borfogyasztás, így nem csodálkozhatunk azon sem, ha egy ünnepi étkezés elengedhetetlen alkotóeleme. De hogyan is válasszuk ki a megfelelő bort az ünnepi menühöz? A különböző...
Tovább

Ahogy a megfogjuk, ahogy beleiszunk – minket minősít

Legyen szó borivásról, borkóstolásról, sokan úgy teszünk, mintha értenénk hozzá. Mert a borhoz illendő és sikk érteni. Valóban így van! Sosem tudni, mikor kerülünk olyan társaságba, ahol igazi ínyencek vesznek minket körül, akik órákon át tudnak beszélni a...

Nem mindegy, miből iszunk

Mindegyik bornak saját kóstoló pohara van. Az egyik tulipán alakú, hogy könnyen forgatható legyen a bor, a másik gömbölyded, hogy a színe jobban érvényesüljön, a harmadik pohár kelyhe hosszú, hogy a buboréknak elég hosszú útja legyen. a) fehér borhoz, b) vörös...