Nyáron is szeretünk borozni! Egy hűvös, jó illatú fehérbor, vagy egy zamatos rozé fröccs kellemes frissítő a forróságban. A szabadtéri borozásnak azonban vannak íratlan szabályai. Ezeket válogattuk össze.

 

23

Ha szabadba indulsz, vagy éppen kerti partit tervezel, mindenképp figyelj oda, hogy a lehető legjobb élményt jelentse a party mindenki számára.

 

1 Fontos a hőmérsékleti tényező

Nem véletlenül kerül ez az első helyre, hiszen ez az alapszabály a legfontosabb. Ha van rá mód, már előző este hűtsd be a borokat, hogy az összejövetel napján jéghideg palackokkal érkezhess. Akinek van módja hordozható borhűtőt vinni, azt vigyen magával. Vannak jéggel hűthető tasakok, hőtőtáskák is.

2 A friss tejtermék, és a majonéz TABU!

Romlandó ételt tilos vinni a nyári borozáshoz! A majonézzel készült falatkák is a tiltott kategóriában vannak. Kerüld a friss tejtermékeket, de az érlelt sajtok (pl. cheddar, comté, gouda) már sokkal jobban bírják a strapát. Magabiztosan választhatsz olívaolaj vagy balzsamecet alapú dresszinget, vagy olyan finomságokat, amiket puszta kézzel, evőeszközök nélkül is fel lehet falni.

3 A megfelelő pohár

Ma már szuper, valóban minőségi, a borospoharak formavilágát idéző műanyag poharakat vannak a multiknál, lakberendezési boltokban. Ezek ráadásul törhetetlenek is! Hagyd otthon a drága kristálypoharakat, ugyanis ha nem teszed, akkor garantált hogy legalább eggyel kevesebbel fogsz végül hazatérni. Az eldobható üdítős poharakat pedig végleg felejtsük el.

4 Válaszd inkább a csavarzárast

Ha nem hagyod otthon kedvenc dugóhúzódat, akkor persze nem kell csavarzáras borok között válogatnod. A kupak mindenképpen praktikusabb! Egyrészt mert így eggyel kevesebb kelléket kell magaddal cipelj, másrészt mert időt is spórolsz vele. Egy laza csuklómozdulat után már töltheted is a kedvenc borodat barátaidnak. Ha esetleg megmaradna, akkor visszazárva haza is viheted.

5 Egyéb kellékek

Például a szúnyogriasztó, vagy egy meleg kardigán, ha lehűl a levegő. Egy könnyű pléd, egy szemeteszsák, ezek mind nagyon jól fognak jönni!