Szüreti hagyományok
Szüreti hagyományok régen és most Az egyetemes borkultúrát tanulmányozva, a szőlő és bor legnagyobb ünnepe mindig a szüret időszaka volt. Az ókorból ránk maradt festmények, gyakran ábrázolták a szüretelési jelenteket és a pinceműveleteket. Ezekből megtudhatjuk, a...
Dugó vagy csavarzár?
Biztosan felmerült már a kérdés sok borfogyasztóban, amikor kihúzta a dugót és a hagyományos parafa helyett műanyag dugót fedezett fel, vagy akár még az is előfordult, hogy dugóhúzót sem kellett használnia, mert csavarzáras kupak volt, vagy egy újabb plexiszerű lepattintható kupak zárta be a bort a palackba.
5 Tipp nyári borozáshoz
Nyáron (is) szeretünk borozni, egy hűs, illatos fehérbor vagy zamatos rozé (szódával vagy anélkül) csodákra képes a forróságban. A szabadtéri italozásnak azonban vannak íratlan szabályai, amiket most összeválogattunk nektek.
Nyári sláger boraink a Rosé és a Veltelini
Kétségtelen tény, hogy a nyári sláger termékeink a fehér és rosé boraink! Magukban fogyasztva is üdítően savasak, de fröccsként is felülmúlhatatlanok. A széles palettából a Szegedi Borfesztivál két Best Buy borát ismertetjük.
A fröccs története
Most már végérvényesen beköszöntött a tavasz! Egyre hosszabbak a nappalok, több időt töltünk a szabadban a friss levegőn. Egy aktív tevékenység után megszomjazik az ember. Ilyenkor szívesen fogyasztunk szomjoltó italt, például fröccsöt! De vajon ismerjük e a népszerű...
Több száz éves tradíció – A Tolnai Borvidék története
A Tolnai borvidéket az 1998-es bortörvénnyel alakították ki, de az első 1893-as bortörvény a Szekszárdi Borvidéket Tolna megye teljes területében határozza meg, ezért ezt a borvidéket is méltán nevezhetjük történelminek. A Tolnai borvidék kiváló adottságaira a legjobb...
A vörösbor 3 áldásos egészségügyi hatása
Ha kedveled a vörös nedűt, számos egészségügyi problémát megelőzhetsz. Tudd meg, mértékletes fogyasztása milyen előnyökkel bír.
Bor és az étel kapcsolata
Nincs olyan általános szabály, amely minden esetben alkalmazható lenne a következő kérdésre: „milyen bort válasszunk az adott ételhez?”. Minden esetben az a legfontosabb, hogy a bor az étellel kiegészítsék egymást és együtt egy kiegyensúlyozottabb, tökéletesebb ízt...