Oldal kiválasztása

A borágazat szempontjából kiemelt kérdés, hogy felismerjük-e annak célterületeiben rejlő kiválóságokat, hogy képesek vagyunk-e azokat a megújulás érdekében megfelelően rendszerezve a borágazat versenyképességének erősítésére fordítani. A borászatban paradigmaváltás szükséges, hiszen nem csak határainkon belül kell megerősödnie, hanem a világban is – ehhez pedig közösségi akarat és kitartás kell.

A magyar borászat mind szaktudásában, mind a borok minőségében a világ élvonalához tartozik, azonban ennek a köztudatba való visszahelyezése a legfontosabb feladat. Mindehhez a piaci igényeknek megfelelő és nem csak technológiájában felépített jó bor kell. A termelőknek is alkalmazkodni kell a piaci igényekhez, a fogyasztói trendekhez. Erősíteni kell a magyar borok rajongó táborát, különféle rendezvények, kóstolások, oktatás és minden olyan eszköz révén, amely elősegíti a borpiac fellendülését és a (bor)kultúránk sikerét.

A fővárosban mutatták be a Borkíválóságok könyvét, és ehhez kapcsolódott egy díjátadó is. A kiválóságok közé a szekszárdi és a tolnai borvidék nedűiből is jó párat beválasztottak. A bátaapáti Tűzkő Birtok díjnyertes vörösborai a 2012 évjáratú Tűzkő Merlot, és a 2011-es évjáratú Tűzkő Talentum kerültek be az ismertető könyvbe.