HUN

HUN

TÖRTÉNELEM

TÖRTÉNELEM

Az 1799-ben alapított birtok, Magyarország legrégebbi pincészetei közé tartozik. Nevét a Tűzkő Domb dűlőről kapta, ahol a pincészet legkiválóbb vörösborainak alapanyaga terem. A birtok sokáig az Apponyi grófok nemesi családjához kötődött. A minden magántulajdont kisajátító kommunizmus beköszöntével szövetkezetté vált, a bortermelés megszakítása nélkül.

A Tűzkő legjelentőseb közelmúltbeli története a 90-es évek elején kezdődik, amikor Magyarország nagy politikai és gazdasági változások időszakát élte át, a Nyugat felé nyitva, termő- és természeti erőforrásait gyarapítva. 

E vidékek lehetőségei és történelme jelentős bortermelők érdeklődését keltette fel, köztük Jacopo Mazzei és Piero Antinori márkik, mindketten a borvilághoz generációk óta kötődő borászdinasztia tagjai, akik Olaszországban a Chianti vidékén több száz éve foglalkoznak borkészítéssel.

A borvidéken termelt borok minősége, a szőlőültetvények egyedi sajátosságai, a történelmi jelentőségű, ősi pincék és a táj szépsége olyan meggyőző erővel hatott rájuk, hogy Jacopo Mazzei és Piero Antinori átvették az irányítást a birtok működtetése felett. 

0
  0
  KOSÁR
  A kosár üresVissza a boltba

  Regisztráció

  Kérlek fogadd el az Adatkezelési Tájékoztatót.

  Bejelentkezés